Yrittäjäsanomat nro 3/2014

Yrittäjäsanomat 3/2014 kansikuva Sanotaan, ettei yrittäjällä ole aikaa harrastuksille tai lomille. Meillä kaikilla on vuorokaudessa saman verran aikaa. Koska yrittäjänä oleminen on minulle streessaavampaa kuin palkkatyössä oleminen, olen rakentanut keinoja hyvinvointini ylläpitämiseksi. Yrittäjäsanomat kirjoitti työhyvinvoinnista jutun. Minun haastatteluni alla:

”Neulomista ja päiväkirjamerkintöjä”
Olen toiminut nyt vuoden yrittäjänä, ja joutunut toden teolla miettimään, miten pidän jaksamistani yllä. Stressitaso, itsensä johtaminen, uuden opettelu ja epävarmuudessa eläminen vievät paljon enemmän tahdonvoimaa kuin palkkatyössä uran rakentaminen.

Kuntoilin jo ennen yrityksen perustamista, mutta liikunnalliset harrastukset olivat lähinnä painonhallintaa varten. Nykyisin harrastukset ovat vastapainoa työlle, kropan ja pään nollausta. Viikoillani on säännöllinen runko, myös viikonloppuisin, mutta tästä joustetaan tarvittaessa.

Tämän lisäksi pyrin useampana iltana laittamaan koneen kiinni ainakin pari tuntia ennen nukkumaan menoa ja siirtymään olohuoneen lattialle venyttelemään tai sohvan nurkkaan neulomaan. Iltaisin ennen nukahtamista kirjoitan lyhyesti päivän kohokohdat päiväkirjaan, ja luen muutaman sivun jotain kirjaa, joka vie ajatukset pois omasta elämästä.

Terveellisestä syömisestä, veden juomisesta ja ruokailuajoista pyrin pitämään kiinni, mutta se ei ole helppoa täysien päivien keskellä.

Kuka: Laura Hyvärinen
Yritys: Rukki Finland Oy
Perustettu: helmikuussa 2013
Mitä tekee: Pakkausten kehitystä

Yrittäjäsanomat 3/2014, työhyvintointi