Kehittyvä Elintarvike 2/2014

Olen Elintarviketieteiden seuran jäsen. Toimin jo vuoden 2013 aktiivisesti prosessiteknisessä jaostossa ja tämä vuosi on tuonut tullessaan myös ETS:n hallituspaikan.

Haluan auttaa elintarvikealan opiskelijoita löytämään ammattilaisseuran ja toisaalta pitää yllä seuran jatkuvuutta. Ideoin pikamentorointi-tilaisuuden opiskelijoille ja PTJ:n voimin järjestimme ensimmäisen tilaisuuden Fazerilla alkuvuodesta.

Tilaisuudesta juttu löytyy Kehittyvä Elintarvike -lehdestä nro 2/2014.

Kehittyvä Elintarvike 2/2014

Pikamentorointia elintarvikeylioppilaille

 

 

 

 

 

 

 

 

ETS:n Prosessitekninen jaosto (PTJ) päätti edesauttaa elintarvikealan opiskelijoiden uravalintaa ja etsiä samalla seuralle uusia jäseniä: Fazer Food Servicellä järjestettiin 13. helmikuuta pikamentorointia pienryhmissä. Puhujiksi kutsuttiin 3−5 vuotta töissä olleita viikkiläisiä ja kokenut uravalmentaja.

Urailta myytiin loppuun yhdeksässä tunnissa, mikä kuvastaa opiskelijoiden suurta halukkuutta päästä lähemmäs yritysten edustajia. Illan avauspuheessa PTJ:n puheenjohtaja Juhani Sibakov kertoi seuran ja jaoston toiminnasta sekä illan kulusta.

Opiskelijat pääsivät seitsemän minuutin pikamentoroinneissa keskustelemaan digimarkkinoinnista Valiolla työskentelevän Community Manager Pekka Rantamoijasen kanssa. Tuotekehityksestä juteltiin Fazerilla työtä tekevien Senior Specialist, Product Development Sini Jusslinin ja Semior Manager, Research Reetta Kivelän sekä HK Scanilla työskentelevän Product Developer Jukka Pulkkisen kanssa.

Tutkijat Julia Tennilä DuPontilta ja Juhani Sibakov VTT:ltä kertoivat omista työkokemuksistaan ja Rukki Oy:n toimitusjohtaja Laura Hyvärinen yrittäjän arjesta. InCoachingin uravalmentaja Pilvi Nybom piti opiskelijoille uravalmennusklinikkaa.

Pilvi Nybom

 

 

 

 

 

 

Uravalmentaja Pilvi Nybom otti yleisönsä kertomalla työhausta ja uran suunnittelusta monien satojen työntekijöiden rekrytointien ja irtisanomisien yhteydessä uudelleensijoitettujen valmennuskokemuksella.

Kuvat: Juhani Sibakov

− Uraillan organisaattorina olen erittäin ilahtunut, kun opiskelijat tykkäsivät tapahtumasta näin paljon ja moni jäi juttelemaan tilaisuuden jälkeen. Saimme tilaisuudesta ETS:lle ainakin kuusi uutta jäsentä ja palautekyselyn perusteella uraillalle arvosanan 4,3 asteikolla 1−5. Pidin myös itse pikamentorointi-pysäkkiä. Kyllä lämmitti sydäntä, kun jokainen ryhmä halusi mieluummin jutella asiantuntijayrittäjyydestä kuin aiemmasta työstäni HK Ruokatalon pakkausasiantuntijana, Laura Hyvärinen kertoi.

Tilaisuuden teemoja oli kaksi: uratarinat ja reflektio opiskeluaikaan. Uratarinoilla etsittiin vastauksia kysymyksiin, miten olet päätynyt nykyiseen työhösi, mistä työpäiväsi käytännössä koostuvat sekä miten meille kannattaa hakea töihin virallisesti ja käytännössä? Reflektio opiskeluaikaan -teemassa haettiin vastauksia kysymyksiin, mistä opinnoista, töistä ja harrastuksista on ollut työn kannalta hyötyä ja mitä vinkkejä antaisit opiskelijoille?

Pekka Rantamoijanen ja Laura Hyvärinen

PTJ:n sihteeri Laura Hyvärinen (takana oik.) esitteli illan puhujat. Community Manager Pekka Rantamoijanen Valiolta sanoi, että on hienoa päästä vaihtamaan opiskelijoiden kanssa ajatuksia opintovalinnoistaan ja kannustamaan heitä harjoittelupaikkojen ja tulevien työtehtävien hakemisessa.

− Tulin täysin ilman odotuksia, hyvällä mielellä. Ehkä ilta olikin juuri sen vuoksi niin antoisa. Jokainen käyty keskustelu oli hyvin erilainen, mutta juuri siksi koin saavani paljon. Tällaisia toivon todella lisää, elintarviketeknologian ylioppilas Elina Laaksonen vakuutti.

Uravalmentaja Pilvi Nybom korosti puheenvuorossaan kotiläksyjen tekemistä ennen varsinaista työhakua. Työnhaku on pitkälti oman osaamisen myyntiä ja markkinointia. Ennen varsinaista työnhakua on hyvä perehtyä työnhakumetodeihin ja tehdä mahdollisimman hyvä hakemus ja ansioluettelo.

− On erittäin tärkeää korostaa omaa asennetta ja motivaatiota sekä aitoa kiinnostusta työpaikkaa ja yritystä kohtaan, Pilvi Nybom tähdensi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fifteen + 17 =